En Josep Vila és Psicòleg col·legiat, expert en La Psicologia de les Emocions.

A l'interior del nostre cervell es troba integrat el Cervell Emocional, el Sistema Límbic, un "cervell dins el cervell". Aquest Cervell Emocional té una organització cel·lular i unes propietats bioquímiques diferents del Cervell Racional o Neocòrtex, la seu del llenguatge i del pensament.

El Cervell Emocional controla:
-  El benestar emocional
-  El cor
-  La tensió arterial
-  La secreció d'hormones
-  El sistema digestiu
-  El sistema immunitari

La Psicologia de les Emocions utilitza tècniques que potencien els mecanismes naturals d'autocuració, propis del cervell. Aquestes capacitats innates, que tots i totes tenim, ajuden a recuperar l'equilibri i el benestar emocional, integren i reforcen altres mecanismes d'autocuració de l'organisme biològic, com els que intervenen en la cicatrització d'una ferida, o en l'eliminació d'una infecció.

El Sistema Límbic i el Neocòrtex perceben la informació provinent de l'interior i l'exterior més o menys alhora. A partir d'aquí poden cooperar, o disputar-se el control del pensament, de les emocions i del comportament.

El resultat d'aquesta interacció és el que acaba determinant les nostres emocions, la manera en què entenem el món, i com ens relacionem amb els i les altres, el nostre benestar, o el nostre dolor.

L'objectiu de la Psicologia de les Emocions és resoldre els trastorns emocionals i aconseguir aquell estat de benestar que tots desitgem: l'harmonia perfecta entre el cervell emocional i el cervell racional.

Les tècniques que aprenem de la Psicologia de les Emocions ens ajuden al llarg de tota la vida, ja que són un valuós aprenentatge de l’ús dels mecanismes naturals d'autocuració i equilibri que posseeix el cervell emocional.

Quan el Cervell Emocional i el Cervell Racional es complementen, sentim una harmonia interior que és l'origen de totes les experiències duradores de benestar.

Contacte:

Florir a l'Hivern · C/ Alfons Sala, 75 (Sabadell)
T. 93 727 80 68

Aquest lloc utilitza cookies i tecnologies similars. Si no canvia la configuració del seu navegador, accepta el seu ús.