• Consulta Medicina Natural
  • Consulta Medicina Natural
  • Consulta Medicina Natural

TERÀPIA NEURAL

cor_pomeloLa Teràpia Neural és una manera de relacionar-nos amb la persona i amb la seva malaltia, i a la vegada, és també una manera de tractar-la.

El cos i la ment són inseparables en l'ésser humà i el Sistema Nerviós és una de les vies per la qual els pensaments i les emocions s'expressen en el cos. Tots els òrgans i teixits del cos tenen fibres nervioses que permeten regular les seves funcions i totes les fibres nervioses estan connectades entre elles formant una xarxa. Aquesta xarxa nerviosa que interrelaciona les zones del cos és plàstica, canvia i s'adapta a estímuls i necessitats.

Qualsevol fenomen que deixa una irritació en una fibra nerviosa pot pertorbar la seva funció reguladora i com a conseqüència poden alterar els teixits de la seva àrea d'influència. Una irritació en una fibra nerviosa significa també una irritació a la xarxa de la qual forma part, de manera que l'alteració és en tota la xarxa i les seves manifestacions poden reflectir-se i sentir-se en altres zones del cos, especialment en les que ja hi ha una predisposició .

En la nostra relació amb el/la pacient resulta d'especial interès la seva història de vida, ja que ens suggereix quines vivències han pogut pertorbar el seu SN des de punts específics. Les cicatrius de ferides o intervencions, les infeccions patides, les afeccions dentals i els xocs emocionals són exemples de fenòmens viscuts que poden deixar irritació a la seva xarxa nerviosa.

La Teràpia Neural només pretén neutralitzar aquestes irritacions del teixit nerviós perquè aquest i la xarxa a la qual pertany trobin un nou equilibri i l'organisme recuperi els seus mecanismes autocuratius. Com a conseqüència, pot millorar la funció i la inflamació dels teixits, pot suprar la infecció, pot disminuir o desaparèixer el dolor, pot apaivagar l'ansietat i asserenar l'ànim. També pot passar que després de diverses sessions la persona no senti cap millora.

L'anestèsic local (generalment procaïna) és l'única substància que s'utilitza en aquesta teràpia, encara que la seva finalitat no és anestesiar res. La injecció de l'anestèsic local (AL) en els punts específics del SN que estan irritats pot permetre la seva repolarització, la recuperació de la seva funció i facilitar d'aquesta manera l'equilibri de l'ésser, en les seves dimensions física, mental i anímica.

La baixa concentració de l'AL permet aplicar la Teràpia Neural en nenes i nens ben petits i en dones embarassades. L'al·lèrgia a aquesta substància és excepcional.

La disminució o desaparició del dolor després d'injectar l'AL a la zona dolorosa pot fer pensar que el seu efecte és purament anestèsic, però aquesta explicació queda descartada quan la millora dura dies, setmanes, mesos o bé anys, ja que la procaïna es metabolitza en la sang en pocs minuts.

Tampoc és un efecte anestèsic quan una persona millora o desapareix el seu dolor lumbar després d'injectar en la seva cicatriu d'apendicectomia o de cesària, ni quan algú que va patir angines de repetició sent desaparèixer els seus vertígens després d'injectar en la seva zona amigdalar, ni quan un nen deixa de fer bronquitis asmàtiques després d'aplicar petites injeccions a la pell del seu tòrax. La recuperació dels mecanismes autocuratius de l'organisme després de la reorganització del seu sistema nerviós és l'explicació que trobem en aquestes situacions habituals en la Teràpia Neural.

Amb el tractament és freqüent també la reaparició de símptomes de malalties patides anteriorment o els records de situacions viscudes amb forta càrrega emocional. Aquests fets solen ser fruit de l'auto-reorganització de la persona, on les memòries físiques i emocionals poden emergir, potser com a manera de solucionar algun conflicte.

Contraindicacions

L'aversió o la por a les injeccions que tenen algunes persones solen ser el motiu més freqüent per rebutjar aquesta teràpia.

En la nostra experiència en milers de pacients, hem observat que l'al·lèrgia a la procaïna és extraordinàriament poc freqüent i en cap cas hem vist una reacció al·lèrgica greu. Si algú creu tenir al·lèrgia a aquest anestèsic local, li posem una goteta d'aquesta en l'ull (com un col·liri) i li injectem una altra goteta a l'avantbraç. En cas positiu, apareix una reacció local que desapareix en uns minuts.

També podem tractar les persones en tractament amb descoagulants, encara que, per precaució, evitarem realitzar un determinat tipus d'injeccions.

No podem tractar a les persones que estiguin prenent Sulfamides, ja que aquest antibiòtic comparteix vies metabòliques amb la procaïna. En aquest cas, només hem d'esperar que finalitzi aquest tractament.

Les nenes i els nens

A elles i ells els diem que els anem a punxar però no els ho preguntem, doncs, excepte en casos aïllats, no ho volen. En aquest cas, el consentiment el donen la mare i/o el pare. La sessió de punxades en un nen o una nena sol durar un parell de minuts, aviat es relaxen i tornen a jugar o pintar. La resta de temps és per a la història de vida i per parlar d'altres temes que es consideren d'interès, com l'alimentació o les conductes.

Els motius principals pels que vénen són:

  • Infeccions agudes o de repetició (angines, otitis, sinusitis, bronquitis, cistitis, gastroenteritis ...)
  • Al·lèrgies (cutànies, respiratòries, digestives, ...)
  • Afeccions neurològiques (complicacions en el part, síndromes neurològics, epilèpsia, ...)

Els nens i les nenes solen respondre molt ràpid a la Teràpia Neural i requereixen de molt poques sessions. En situacions agudes esperem una millora immediata o en les primeres 24/48 hores, en cas contrari aconsellem que es posin en contacte amb nosaltres. En infants amb malalties més complexes també hi pot haver una ràpida millora inicial, però sol ser necessari un seguiment, inicialment mensual i posteriorment menys freqüent.

Freqüència de les sessions

Habitualment citem al mes, així donem temps a que la persona faci canvis i a observar la durada dels mateixos. En cas que hi hagi un empitjorament, no hi hagi millora o que aquesta duri poc, aconsellem que es posin en contacte amb nosaltres i valorem veure'ns abans.

Respostes i reaccions al tractament

Una característica d'aquesta teràpia és que hi pot haver una millora ràpida, que pot ser més o menys duradera. De la meteixa manera que hi ha gent que se sent molt relaxada després d'aplicar la teràpia, altres se senten postrades i molt cansades els dies següents, creiem que això és degut a que estan havent canvis en el seu organisme, que generalment valorem com a positius. Altres persones se senten especialment vitals. En cas que hi hagi milloria en el tractament, aquesta acostuma a ser cada vegada més duradera, potser perque els focus irritatius cada vegada afecten menys.

En alguns casos, hi ha un empitjorament inicial dels símptomes, que generalment cedeixen sols en uns dies. En aquest cas és millor beure força aigua i fer una dieta simple i depurativa per ajudar l'organisme a netejar i drenar els teixits. Amb el temps es podrà valorar si aquesta reacció va ser el que en medicina naturista es coneix com a crisi curativa.

De vegades es dóna una reacció inflamatòria o dolorosa a la zona punxada, en aquests casos aconsellem l'aplicació local d'una tovalloleta mullada amb aigua calenteta (no estoreta elèctrica), ja que solen ser molt eficaços en relaxar els teixits i dilatar els vasos.

 

QUE_ES_LA_TERAPIA_NEURAL__WHAT_IS_NEURAL_THERAPY


¿Qué es la Terapia Neural? / What is Neural Therapy? (0:24:11).

La Teràpia Neural explicada per 40 metges de diferents especialitats.

 

DAVID_VINYES_-_TN_-_AMHB 

Vídeo conferència (2:00:37) sobre Teràpia Neural a l'Acadèmia Mèdico Homeopàtica de Barcelona


CONFERENCIA_TN_SYMPOSIUM_MEDICOS_Y_SANADORES

Vídeo conferencia (1:52:26) sobre la Teràpia Neural en el II Symposium de Metges i Sanadors. Barcelona Juliol 2014

 

+ Informació de Teràpia Neural