• Consulta Medicina Natural
  • Consulta Medicina Natural
  • Consulta Medicina Natural

Entrevistes a David Vinyes - Diari i Ràdio Sabadell


DAVID VINYES, TERAPIA NEURAL:

«Pot ser molt més ràpid que un fàrmac»

 

Publicat el 8 de juliol de 2011 per Víctor Colomer


DAVID_VINYES

Nega per humilitat ser pioner d’aquesta teràpia a Espanya, però fa 18 anys pocs hi apostaven. Des del 2000 la seva web és la primera que surt a Google quan es busca «terapia neural». A la seva consulta del carrer Vallès hi arriben pacients de tot Espanya.
Metge col·legiat, el sabadellenc David Vinyes Casajoana, 42, expert en Teràpia Neural, predica que totes les medicines són combinables i que no hi ha malalties sinó malalts.


logo-eDDS

D’on surt la Teràpia Neural?
Ens arriba d’Alemanya, però els russos ja portaven temps treballant-hi.

Què feien els russos?
Durant la guerra freda, mentre Estats Units desenvolupava antibiòtics i altres fàrmacs, la URSS treballava el sistema nerviós sense fàrmacs perquè el propi organisme fes la resposta.

És igualment científic?
Igual. Hi ha treballs publicats de l’antiga URSS molt bons, però Occident no els ha aprofitat.

Què saben els metges d’aquí?
Poca cosa. Fa anys que dono cursos a metges i dentistes i quan els pregunto sobre el sistema nerviós vegetatiu, ens adonem que en sabem ben poc.

Com va conèixer vostè la Teràpia Neural?
Gràcies al metge colombià Julio César Payán. Era catedràtic de ginecologia, degà de la Universidad de Cauca i Premi Nacional de Medicina. Va renunciar a tot això per poder treballar amb la Teràpia Neural, ja que li van dir que una cosa o l'altra.

El va conèixer personalment?
El 1993, quan ell va venir a Espanya a donar un curs. Conservem una bonica amistat, vaig anar a aprendre al seu costat i des llavors jo també treballo només amb la Teràpia Neural, cada dia.

I l’ensenya.
Dono un curs al Col·legi de Metges de Barcelona des fa 6 anys i dirigeixo un màster a l'EUI de Sant Joan de Déu des fa 8 anys.

N’ha estat pioner a Espanya?
No, màxim un revulsiu. I avui ja hi ha metges que ho treballen a ambulatoris i hospitals.

En quines malalties es especialment eficaç la Teràpia Neural?
En totes perquè tractem la persona i no la malaltia. Veiem la persona com un tot i podem fer el mateix tractament per una persona que va amb asma que per una altra que acudeix amb psoriasi o hipertensió.

Costa d’entendre.
És molt fàcil. No dividim el cos en parts perquè no funciona per parts. Tractar-lo per parts és un error, ens perdem les relacions entre les coses que han anat succeint, entre les diferents parts del cos, amb les emocions...

Però vostè injecta un anestèsic, procaïna, en un punt del cos.
No sempre. Treballem amb la persona a través del seu sistema nerviós que és una xarxa estesa per tots els teixits del cos.

I?
Si et faig pessigolles al peu, se t’accelera el cor, tenses l’estómac, et ploren els ulls i et suen les aixelles. Sempre és així, cada part del cos té  a veure amb la resta.

Injectar procaïna és la part essencial del tractament?
Abans necessitem fer la història de vida de la persona, parlem molt amb el pacient per detectar les agressions que ha tingut el seu sistema nerviós en el passat: cicatrius, operacions, infeccions de repetició, ortodòncia, parts, traumatismes emocionals…

Utilitzau la procaïna pels seus efectes químics?
No. És un anestèsic local sense excipients i diluït en sèrum que neutralitza les irritacions d’un teixit en particular i de tot el sistema nerviós en general. La seva càrrega elèctrica repolaritza el nervi.

Quan tarda en curar?
Pot ser molt més ràpid que un fàrmac. Per exemple, en persones amb ciàtica pot ser espectacular, immediat. En altres calen vàries sessions i en altres, simplement, no sabem com ajudar.

Algunes malalties són mentals?
Totes. Sempre hi ha una part emocional. I si no es té en compte això és fàcil que aquella persona recaigui, és el que suceeix per exemple a moltes persones amb fibromiàlgia.

Cura fibromiàlgies?
Jo no curo res. Si una persones es cura ho ha fet ella mateixa, els metges aconsellem i tractem. Li explico un cas molt bonic?

Si-us-plau.
Fa deu anys vaig saber d’una dona amb fibromiàlgia per una entrevista al Cara a Cara del Diari de Sabadell. Vaig sentir que podia ajudar aquella dona i la vaig trucar.

Ho fa sovint?
Ha estat la única vegada. Però el seu relat em va tocar. La senyora tenia una cicatriu al cap per l’extirpació d’un tumor cranial i jo intuïa que això tenia molt a veure.

La va tractar?
Sí, va venir a la consulta i només punxar-la a la cicatriu del cap, immediatament la senyora s'aixecà, es posà a plorar i digué «¡me veo los nudillos!» perquè fins uns segons abans tenia les mans inflades. Va fer una millora impressionant i en vaig poder fer el seguiment durant uns anys.

Sempre és així?
No. He tingut altres senyores amb fibromiàlgia i no les he pogut ajudar, però tinc clar que aconsello provar-ho.

Gràcies. Cara a Cara

 

UNA I INTEGRATIVA

Implicat com està en la idea de fer una sola medicina de totes les medicines, tan convencionals com alternatives, ha engegat a Sabadell una Comissió de Medicina Integrativa, juntament amb el metge i fins ara comissionat de Salut de l’Ajuntament de Sabadell, Pere Obiols.

 

 

 Escolta aquí l'entrevista al programa A bona hora de Ràdio Sabadell